Top turistička destinacija

Malo koja regija u Hrvatskoj se može pohvaliti obiljem prirodnih ljepota. U Šibensko - kninskoj županiji nalaze se dva nacionalna parka, Krka i Kornati. Tu su niz povijesnih gradova s bogatim kulturnim naslijeđem. Ovdje svatko može naći nešto za svoj idealni odmor, od uživanja u moru i suncu, okusima izdašne mediteranske gastro ponude pa do ludih noćnih zabava, npr. u nadaleko poznatim diskotekama Hacienda u Vodicama i Aurora u Primoštenu.

Nacionalni park Kornati, Kornati

Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 320 km2. Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Danas Kornati bivaju otkriveni kao jedan od najljepših ekološki očuvanih krajolika.

Nacionalni park Krka, Krka, Skradinski Buk, Roski Slap

Nacionalni park Krku godišnje posjeti više od 700 tisuća turista. U tokom dugom 72 km Krka ima sedam sedrenih slapišta od kojih su najpoznatiji Skradinski buk i Roški slap. Dragulj nacionalnog parka je i otočić Visovac na kojemu se nalazi franjevački samostan, vrijedan kulturno-povijesni spomenik. Drugi važni sakralni spomenik, pravoslavni je manastir sv. Arhanđela u kojemu se čuvaju vrijedne knjige i ikone, te liturgijski rukopisi.

Šibenik

Šibenik je najstariji hrvatski grad na jadranskoj obali s jedinstvenim položajem u slikovitom zaljevu. U starom dijelu grada kuće su kamene i zbijene, a ulice uske i krivudave s mnogo stuba i presvođenih prolaza. U Šibeniku je velebna katedrala sv. Jakova, jedinstveni spomenik europske sakralne arhitekture, a odnedavno na UNESCO-ovom popisu svjetske kulturne baštine.

Zadar

Zadar je smješten u samom srcu Jadrana i urbano je središte Sjeverne Dalmacije. Grad Zadar Vam u spoju ljepote prošlosti duge 3000 godina i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik nudi brojne turističke atraktivnosti: tražite li idealan smještaj, autohtone gurmanske delikatese, kulturne znamenitosti, suvremene sportske objekte te raznovrsni izletnički program, odabrali ste pravu destinaciju za odmor, sport i zabavu.

Top